Okrugli sto povodom rasprave o predlogu Zakona o snabdijevanju naftnim derivatima u slučaju poremećaja u snabdijevanju

Objavljeno: 29.07.2022. 13:49 Autor: Ministarstvo kapitalnih investicija

Ministarstvo kapitalnih investicija danas je u prostorijama Privredne komore Crne Gore održalo okrugli sto u okviru javne rasprave o tekstu nacrta Zakona o snabdijevanju naftnim derivatima u slučaju poremećaja u snabdijevanju.  Načelnica direkcije za naftu i gas u Direktoratu za energetiku i energetsku efikasnost Ministarstvo kapitalnih investicija Zorana Sekulić, prezentovala je nacrt zakona i otvorila Javnu raspravu zajedno sa konsultantom na izradi nacrta Krešimirom Baranović i prisutnom zainteresovanom javnošću koju su činili predstavnici naftnih kompanija, Ministarstva finansija, Privredne komore, EPCG, Udruženja naftnih kompanija Crne Gore, nezavisni analitičari i stručnjaci iz oblasti nafnih derivata i druga zainteresovana javnost.

U samoj raspravi aktivno učešće uzeli su svi prisutni, pokazujući najveće interesovanje i zabrinutost oko roka kojim je predviđeno da obavezne rezerve budu formirane u Crnoj Gori, a to je 1. januar 2023. godine.

Otvorenom diskusijom stekla se mogućnost bližeg sagledavanja obaveza budućih obveznika formiranja obaveznih rezervi, ali i šireg konteksta, odnosno značaja cjelokupnog pitanja na sigurnost snabdijevanja Crne Gore u slučaju poremećaja u snabdijevanju ili preduprijeđenja istog, koji može nastupiti na lokalnom, regionalnom ili svjetskom tržištu.

Predstavnici Ministarstvo kapitalnih investicija pozvali su sve prisutne da svoje komentare, predloge i sugestije na tekst Nacrta zakona podnesu u pisanoj formi.

Foto i video galeriju možete pogledati u nastavku

Okrugli sto povodom rasprave o predlogu Zakona o snabdijevanju naftnim derivatima u slučaju poremećaja u snabdijevanju


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?