Perović u Izraelu: Vlada odlučna da nastavi modernizaciju Vojske Crne Gore

Objavljeno: 26.12.2022. 08:22 Autor: Ministarstvo odbrane

Vlada Crne Gore odlučna je da nastavi sa modernizacijom Vojske Crne Gore, istakao je državni sekretar Ministarstva odbrane dr Krsto Perović tokom susreta sa Drorom Śalomom, direktorom Sektora za političko bezbjednosne poslove Ministarstva odbrane Izraela.

Perović boravi u zvaničnoj posjeti izraelskom Ministarstvu odbrane.

Sagovornici su istakli važnost saradnje u oblasti odbrane i bezbjednosti, u cilju efikasnijeg suprotstavljanja regionalnim i globalnim izazovima.
Državni sekretar sastao se i sa brigadnim generalom Yairom Kulasom, direktorom Biroa za podršku odbrambenoj industriji Izraela (SIBAT).

Tom prilikom potpisan je implementacioni sporazum za nabavku vojne opreme za potrebe Vojske Crne Gore. Takođe, sagovornici su razgovarali o modelima saradnje u narednom periodu, sa fokusom na nabavci opreme za potrebe modernizacije VCG i razvoja njenih sposobnosti. Jedna od tema bila je i mogućnost uspostavljanja saradnje i transfera tehnologija u oblasti odbrambene industrije. U delegaciji MO, pored Perovića, bili su i počasni konzul Crne Gore u Izraelu, Nimrod Rinot i savjetnik ministra odbrane za vojna pitanja, pukovnik Aleksandar Pantović.

Galerija

gallery.media[0].alt
1/2
item.alt
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?