Potporučnik Krivokapić upućen u misiju „Atalanta“

Objavljeno: 08.07.2021. 12:59 Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Načelnik Generalštaba VCG brigadni general Milutin Đurović, primio je danas potporučnika Miloša Krivokapića, pripadnika Mornarice VCG povodom upućivanja u pomorsku misiju EU NAVFOR Atalanta, na brod Ratne mornarice Kraljevine Španije ESPS „Navarra“.

Potporučnik Krivokapić upućen u misiju „Atalanta“NGŠ Đurović sa kapetanom fregate Pekovićem i potporučnikom Krivokapićem

 

Potporučnik Krivokapić će u misiji boraviti do šest mjeseci, gdje će obavljati štabne dužnosti u okviru Komande snaga u vodama Indijskog okeana i Adenskog zaliva.

Potporučnik Krivokapić upućen u misiju „Atalanta“Potporučnik Krivokapić

 

Upućivanjem oficira VCG u Komandu operacije EU NAVFOR Atalanta, Crna Gora potvrđuje svoju opredijeljenost da, učestvujući u mirovnim operacijama, aktivno sudjeluje u izgradnji i očuvanju mira i bezbjednosti na svim meridijanima.

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore istakao je značaj učešća naših mornaričkih oficira u navedenoj operaciji i, u skladu sa starom pomorskom tradicijom, potporučniku Krivokapiću poželio uspjeh i mirno more, uz očekivanje da Crnu Goru predstavlja na najbolji mogući način, kako i dolikuje jednom oficiru.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?