Predstavnici ministarstva nagrada za NAJ menadžerku u kategoriji javni sektor za 2021. godinu

Objavljeno: 20.06.2022. 08:10 Autor: Ministarstvo finansija

Dobitnica jedne od ravnopravnih nagrada za NAJ menadžerku u kategoriji javni sektor za 2021. godinu je Bojana Bajić, koja je u 2021. godini u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja obavljala poslove generalne direktorice Direktorata za digitalizaciju i informacione sisteme i načelnice Službe za IT.


Nagradu je dodijelila Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG).

Cilj koji je Unija poslodavaca Crne Gore prilikom izbora laureata postavila je promocija uspješnih poslovnih žena koje svojim odgovornim radom, profesionalnim pristupom poslu i ostvarenim rezultatima potvrđuju snagu ženskog liderstva i značaj većeg učešća žena na pozicijama upravljanja i rukovođenja.

Kao jedna od laureatkinja, Bojana Bajić treba biti primjer svim budućim generacijama žena liderki, a kroz svoj dalji angažman i snažna podrška ukupnim procesima digitalizacije, razvoja crnogorskog društva i ekonomskog osnaživanja žena u Crnoj Gori.

Digitalizacija “by default” cilj je njenog višedecenijskog rada, vođenog željom da informacione tehnologije budu primijenjene u radu zaposlenih u javnoj upravi, kao i da primjena tih tehnologija omogući benefite građanima i privredi, kako kada komuniciraju sa javnom upravom na svim nivoima, tako i u svakodnevnom životu.

Radni angažman je od prvog dana, davne 1991. godine, usmjeren na razvoj informacionog društva, od pionirskih aktivnosti kreiranja baza podataka i programiranja za potrebe više informacionih sistema Vlade Crne Gore i implementacije istih širom države Crne Gore, početaka korišćenja prvih računara u mnogim crnogorskim opštinama, do učestvovanja u razvoju najvažnijih državnih projekata u oblasti digitalizacije, izradi normative koja reguliše elektronsko poslovanje, strateškog okvira za razvoj informacionog društva i dr.

Tagovi

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?