Premijer Krivokapić čestitao Dan Kliničkog centra Crne Gore

Objavljeno: 19.12.2021. 11:06 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je Dan Kliničkog centra Crne Gore, 19. decembar direktorici Ljiljani Radulović, ljekarima i medicinskim radnicima.

Njegovu čestitku prenosimo integralno.

„Ugledna direktorko Kliničkog centra Crne Gore, doktorko Radulović, neizmjerno poštovane ljekarke i ljekari, medicinsko i pomoćno osoblje nacionalne Klinike, koji u najtežim vremenima pandemije pokazujete neizmjernu humanost, solidarnost, skromnost i požrtvovanost, dokazujući svoju stručnost, znanje i etičnost, želim da vam čestitam praznik posvećen osnivanju Kliničkog centra Crne Gore.

Sasvim svjesni da vrlo često možete pomisliti da vas se i institucije i društvo sjete samo kada je najteže i da uglavnom očekuju više nego što je realno moguće postići, želim da Vas uvjerim da je Vlada u potpunosti upoznata - šta i kolliko ulažete u našu državu, te šta i koliko zaslužujete zauzvrat. Trudićemo se da do kraja dovedemo projekat kojim ćemo vas rasteretiti onog dijela posla kojim ste sada, po nuždi, opterećeni.

Naše znanje i naše vrijednosti, neće svoju afirmaciju tražiti drugdje. Ljekari i cijeli sistem zdravstva, u cjelosti će dobiti zasluženo poštovanje i bolje uslove za rad, a građani Crne Gore, viši nivo zdravstvene sigurnosti i komfora.

Višedecenijskoj, sistemski smanjenoj ažurnosti upravljačkih institucija, njihovoj orijentisanosti na projekte forme, a manje na fundamentalne poduhvate baze i sadržaja, došao je kraj. Počeo je da kuca časovnik koji mjeri vrijeme saniranja akutnih problema i investiranja u programe koji će otkloniti hronične nedostatke kapaciteta državnog zdravstvenog sistema.

Domaćinski brinući o najreprezentativnijoj i najreferentnijoj zdravstvenoj instituciji u Crnoj Gori, resorno Ministarstvo i Vlada Crne Gore ne sumnjaju da će Klinički centar Crne Gore i dalje biti rasadnik darovitih ljekara, najveća škola medicinske prakse našeg zdravstva i topla i ljekovita postelja za sve građane Crne Gore kojima je potrebna medicinska njega i pomoć", navodi se u čestitki premijera Krivokapića.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?