Premijer Krivokapić čestitao Dan opštine Budva

Objavljeno: 21.11.2021. 17:27 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je građanima i rukovodstvu opštine Budva,  Dan opštine, 22. novembar.

„Posebno danas smo dužni da se prisjetimo kako je skupo plaćena naša sloboda i kako smo u obavezi da odgovrno i savjesno pristupamo svim blagodatima koje nam je upravo ona učinila dostupnim.

Budva je grad neupitnih ljepota,  bogatstva, potencijala, otvorenosti, drevnih znamenitosti, prosperiteta i šansi. 

Naše društvo nalazi se u reformskom zamahu i od  presudne je važnosti očuvati konsenzualnost i duh zajedništva, kako bi što prije postali organski i neodvojivi dio evropske perspektive.

Pred izazovom smo da  infrastrukturno osnažimo i obogatimo središte naše obale, ali i pred dužnošću da svaki kamenčić njegovog sadržaja, koji su izglavili višegodišnji talasi neodgovornosti i nebrige, preporodimo i vratimo u mozaik neprocjenjive vrijednosti, kako bi ga u sjaju ostavili generacijama koje dolaze. 

Pozdravljam vas u želji da i u budućnosti, vjekovima dokazani, mediteranski kosmopolitizam i spremnost da dočekate, čujete i prigrlite drugo i drugačije, pritom čuvajući i njegujući svoje, naslijeđeno, lokalno i domicilno, ostanu prednosti koje Budvu i cijelu Crnu Goru vode ka prosperitetu i blagostanju“, navodi se u čestitki premijera Krivokapića.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?