Premijer Krivokapić čestitao Dan opštine Kotor

Objavljeno: 20.11.2021. 17:05 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić čestitao je građanima i rukovodstvu opštine Kotor, Dan opštine 21. novembar.

„Dok sa optimizmom i elanom gledamo u budućnost, sa pijetetom se prisjećamo svih žrtava koje su uzidane u slobodu i slavu ovog grada.

Suvišno je govoriti o značaju, vrijednosti i perspektivama Kotora koji nije blago samo naše države, već evropske i svjetske prirodne, kulturne i duhovne baštine. Vaš i naš zadatak je da implementirajući nove i sadržajne razvojne projekte, uvijek imamo na umu i slijedimo opravdano zahtijevne preporuke i standarde kako UNESCO-a, tako i svih evropskih, zelenih politika.

Na lokalnoj je i na državnoj vlasti, da u budućem radu, ovu činjenicu uvijek imamo u vidu i da ničim ne natrunimo neponovljive pejzaže Kotora, Zaliva i njihovog zaleđa. Da nijednom aktivnošću ne dovedemo u pitanje opstanak zalivskog biodiverziteta, da ne poremetimo ekološki balans, da se domaćinski staramo kako o nematerijalnim, slojevitim stubovima kulture i duhovnosti na kojima počiva multikulturalni, međuetnički i multikonfesionalni sklad grada, tako i o drevnim, kamenim, opipljivim zidinama, tvrđavama, trgovima i zvonicima koji su odoljeli vjekovima i koji od naše i budućih generacija očekuju zasluženu brižnost.

Pandemija COVID-19, pogodila je sve turističke destinacije, naročito one koje su vitalno naslonjene na kruzer i mega-jahting turizam. Ipak, minula ljetnja turistička sezona uliva nadu da za sve oblike turističke ponude, vrlo brzo dolaze bolja vremena.

Iako lučki grad, Kotor je u bližoj i u daljoj prošlosti bio prepoznat kao mjesto mira, odmora, bezbrižnosti, sigurnosti i prijateljstva. Ova Vlada i ja kao njen premijer, činimo i učinićemo sve da naš Kotor i sva njegova harmonična mjestašca, u potpunosti povrate poljuljani imidž mirnog, mediteranskog, bezbjednog artefakta, izletišta i  ljetovališta od međunarodnog značaja i reputacije“, navodi se u čestitki premijera Krivokapića.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?