Privremeni prekid isplate obveznica zbog ažuriranja baze podataka

Objavljeno: 31.12.2021. 14:45 Autor: Ministarstvo finansija i socijalnog staranja

Isplata obveznica konvertovane devizne štednje i obveznica deviznih sredstava, koja se obavlja preko poslovnih banaka i Centralne banke Crne Gore, privremeno se neće obavljati  od 1. januara do 1. februara 2022. godine zbog ažuriranja baze podataka.

Dakle, razlog za privremeni prekid je tehničke prirode da bi se konsolidovali podaci o izvršenim isplatama te obezbijedio integritet baze podataka kako bi se održao kvalitet i sigurnost podataka o imaocima obveznica,  što je bio slučaj i dosad.

Imajući u vidu praznike, Centralna banka Crne Gore i banke preko kojih se obavlja isplata dobili su rok do 10. januara da dostave Ministarstvu finansija i socijalnog staranja baze sa podacima o izvršenim i neizvršenim isplatama u 2021. godini.

Nakon toga, kreira se nova jedinstvena baza za 2022. godinu.

Sve ove aktivnosti imaju za cilj da se obezbijedi integritet baze podataka, kako bi se održao kvalitet i sigurnost podataka o imaocima obveznica.

Isplata obveznica konvertovane devizne štednje i obveznica deviznih sredstava obavlja se u skladu sa Zakonom o regulisanju obaveza i potraživanja po osnovu ino duga i devizne štednje građana, Zakonom o isplati devizne štednje građana položene kod ovlašćenih banaka sa sjedištem van Crne Gore i Zakonom o isplati deviznih sredstava građana položenih kod Dafiment banke AD Beograd i Banke privatne privrede DD Podgorica položenih preko preduzeća Jugoskandik DD Beograd.

Tagovi

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?