Saniraćemo probleme, Zakon o sportu se mora mijenjati

Objavljeno: 10.05.2022. 23:00 Autor: MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH

Ministarstvo sporta i mladih i Vlada Crne Gore su tu da saniraju probleme i da omoguće svim sportistima iste šanse, poručio je ministar Vasilije Lalošević.

On je u emisiji "Link", na Radiju Crne Gore, saopštio da su napravili transfer unutar postojećih tekuićih budžetskih rezervi i da će otići predlog ka Vladi da se obešteti Crnogorski olimpijski komitet (COK). Istakao je i da se Zakon o sportu mora mijenjati.

"Bojim se da je u jednom trenutku došlo do određenih tenzija i nervoze unutar sportske asocijacije, bojim se da su vještački izazvane, ali trudićemo se da relaksiramo situaciju", kazao je ministar sporta i mladih i dodao da se neće osvrtati na prošlost, iako je, kako je naveo, možda doživio neku nepravdu.
Osvrnuo se na konkurs za dodjelu sredstava nacionalnim sportskim savezima i krovnim institucijama - COK-u i Paraolimpijskom komitetu.

"Suština cijele priče je da su se stvorile pretpostavke da već u januaru bude raspisan konkurs. Mi smo primili žalbe određenih saveza, da raspodjela sredstava nije bila korektna. Na taj način, sa raspodjele sredstava, eliminisani su vrlo značajni sportovi - karate, džudo... Ja i ministarstvo i Vlada smo tu da saniramo te probleme i da omogućimo svima iste šanse. Napravili smo transfer unutar postojećih tekućih budžetskih rezervi, otići će predlog ka Vladi i biće obeštećen COK. Moramo im omogućiti da oni kao krovna institucija funkcionišu kako treba", rekao je Lalošević u "Linku".

Dodao je da će, takođe, Džudo i Biciklistički savez dobiti sredstva.

"Atletski savez je buknuo, što se tiče kvaliteta", kazao je ministar i istakao rezultate Marije Vuković i Danijela Furtule. "Sa Atletskim savezom nije potpisan ugovor, neko je htio da određuje kako će se dijeliti sredstva u saveta, mi ćemo im ostaviti autonomiju, što se tiče raspodjele novca, ali isto tako će imati obavezu da daju stidendije vrhunskim sportistima."

Ostatak intervjua, možete poslušati na sljedećem linku:

https://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/362371/saniracemo-probleme-zakon-o-sportu-se-mora-mijenjati.html


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?