Ministar Sekulović ugostio delegaciju Policije Češke Republike

Objavljeno: 20.09.2021. 11:15 Autor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović ugostio je danas delegaciju Policije Češke Republike, koju predvode Jiri Novaček, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova  i Jan Švejdar, predsjednik Policije.

Sastanak je bio prilika da sagovornici izraze obostrano zadovoljstvo dosadašnjom dobrom saradnjom u oblasti unutrašnjih poslova. Saradnja dvije prijateljske zemlje dobro funkcioniše od pitanja migracija, kroz potpisani Sporazum o readmisiji, pa do policijske saradnje, kroz razmjenu operativnih podataka, istakao je ministar Sekulović  na sastanku.

Pokazatelj dobre saradnju je i pomoć službenika Policije Češke crnogorskim kolegama tokom ljetnje turističke sezone.

Tokom sastanka ministar se osvrnuo na jedan od ključnih strateških dokumenata - Strategiju razvoja Uprave policije, koje će uskoro biti završena, a koja se, između ostalog, fokusira i na pitanje osavremenjavanja Policije. To u prvom redu podrazumijeva modernizaciju opreme i vozila za potrebe policijskih službenika.

Predsjednik Policije Švejdar kazao je da Policija Češke ima dobre uslove rada i kvalitetnu opremu, te su spremni da svoja dugogodišnja iskustva u unapređenju uslova rada policijskih službenika prenesu kolegama iz Crne Gore.

Tom prilikom organizovana je prezentacija vozila koja češka Policija  koristi za različite namjene.

Na sastanku je zaključeno da će resori unutrašnjih poslova dvije partnerske zemlje u narednom periodu raditi na intenziviranju saradnje i razmjeni iskustava u oblastima od zajedničkog interesa.


https://flic.kr/s/aHsmWGEoAr

Tagovi

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?