Saopštenje o odlukama Vlade Crne Gore donijetim bez održavanja sjednice 8. i 11. oktobra 2021. godine

Objavljeno: 14.10.2021. 17:30 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Ovaj članak sadrži listu dokumenata

Vlada Crne Gore je na sjednici održanoj 14. oktobra 2021. godine usvojila Zapisnik o odlukama donijetim, na osnovu člana 10 Uredbe o Vladi Crne Gore, bez održavanja sjednice 8. i 11. oktobra 2021. godine.

8. oktobra Vlada je donijela Odluku o izmjenama Odluke o preduzimanju privremenih mjera usljed pojave epidemije zarazne bolesti COVID-19 od većeg epidemiološkog značaja. Usvojena je i Informacija u vezi obezbjeđivanja finansijskih sredstava iz tekuće budžetske rezerve Prijestonici Cetinje, kao i Informacija o problemu u radu Javne ustanove Muzeji Crne Gore, usljed razrješenja bivšeg direktora/ice, podnošenja ostavke vršioca dužnosti direktora i podnešenja ostavki predsjednice i dva člana Savjeta JU Muzeji Crne Gore.

Vlada je 11. oktobra u okviru kadrovskih pitanja donijela:

  • Rješenje o opozivu članice Odbora direktora Društva sa ograničenom odgovornošću „Wireless Montenego d.o.o.“ Podgorica,
  • Rješenje o izboru člana Odbora direktora Društva sa ograničenom odgovornošću „Wireless Montenego d.o.o.“ Podgorica,
  • Rješenje o određivanju vršioca dužnosti direktora Uprave za saobraćaj do imenovanja direktora ove uprave u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci i
  • Rješenje o razrješenju direktora Uprave za saobraćaj, prije isteka mandata, zbog nepravilnosti u radu ove uprave.

Odluke bez održavanja sjednica

Na osnovu člana 10 Uredbe o Vladi Crne Gore:
-Vlada može, na predlog predsjednika Vlade, u hitnim i drugim opravdanim slučajevima, bez održavanja sjednice odlučiti o pojedinim pitanjima, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova.
-Odluka se verifikuje na prvoj narednoj sjednici Vlade.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?