Sastanak ministra Bojanića sa novoimenovanim šefom diplomatske misije Azerbejdžana u Crnoj Gori Azadom Nagijevim

Objavljeno: 25.11.2021. 15:18 Autor: Ministarstvo kapitalnih investicija

Mladen Bojanić, ministar kapitalnih investicija sastao se danas u prostorijama Ministarstva kapitalnih investicija sa novoimenovanim šefom diplomatske misije Azerbejdžana u Crnoj Gori, gospodinom Azadom Nagijevim.

Ministar Bojanić i gospodin Nagijev su se saglasili da treba nastaviti sa radom na produbljivanju i ojačavanju buduće ekonomske saradnje dvije prijateljske zemlje, sa fokusom na oblasti energetike i saobraćaja. Takođe, gospodin Nagijev je izrazio i spremnost Azerbejdžana da pomogne Crnoj Gori u oblasti istraživanja nafte i gasa, dijeljenjem svog znanja i iskustva i obukom crnogorskih kadrova. Sagovornici su na obostrano zadovoljstvo konstatovali da postoji velika zainteresovanost investitora iz Azerbejdžana za nastavak ulaganja u Crnu Goru, kao i za nove investicije.

Novoizabrani šef diplomatske misije se zahvalio na gostoprimstvu i ukazanom povjerenju, ističući da se raduje afirmaciji i nastavku buduće saradnje, te da je ova, prva posjeta od stupanja na novu funkciju, samo početak razgovora o budućoj saradnji sa pouzdanim i za ulaganja interesantnim strateškim partnerom.

Kao jedan od prioriteta, u ovoj fazi razgovora, akcenat je stavljen na saradnju u oblasti energetike, te je šef diplomatske misije, gospodin Nagijev, apostrofirao da je Crna Gora, što zbog svoje geografske pozicije, što po osnovu ranijih pozitivnih iskustava ostvarenih kroz pređašnju saradnju, zemlja sa kojom treba dodatno osnažiti ekonomsku saradnju.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?