Sastanak Ministra Bojanića sa predstavnicima Air Astane i Aerodroma Crne Gore

Objavljeno: 10.09.2021. 13:10 Autor: Ministarstvo kapitalnih investicija

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić i državni sekretar Zoran Radunović primili su danas predstavnike kazahstanske avio kompanije Air Astana Petera Fostera kao i izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore Gorana Jandreoskog sa saradnicima. Tema sastanka je bila mogućnost nastavka realizacije letova između Kazahstana i Crne Gore i tokom zimske sezone, nakon naročito uspješne saradnje tokom proteklog ljeta.

Ministar Bojanić je izrazio zadovoljstvo što je došlo do povezivanja dvije zemlje avio linijom, od čega privredna saradnja, a naročito turizam mogu imati veliku korist. Takođe, značajne benefite će ostvariti i Aerodromi Crne Gore, zadržavajući ili čak povećavajući broj letova koje opslužuje, što će doprinijeti oporavku ovog preduzeća nakon izazovnog perioda uslovljenog pandemijom Covida.

Predstavnici Air Astane i Aerodroma Crne Gore su takođe izrazili zadovoljstvo uspostavljenom saradnjom i izrazili zahvalnost Vladi Crne Gore i Ministarstvu kapitalnih investicija zbog podrške koju su pružili kako bi se ona uspješno realizovala. Predstavnici Air Astane su izrazili očekivanje da se letovi između dvije zemlje nastave i tokom sledeće zimske sezone čemu bi svakako doprinio nastavak bezviznog režima i u narednom periodu, što bi imalo uticaj na popunjenost kapaciteta i tokom zimskog reda letenja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?