Unesco konkurs za program „Mladi profesionalci“ za 2021. godinu

Objavljeno: 26.05.2021. 12:12 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Program „Mladi profesionalci“ ima za cilj angažovanje mladih profesionalaca iz zemalja članica Unesco-a, u Sekretarijatu te organizacije. Ovaj program pruža talentovanim, visokokvalifikovanim diplomiranim studentima i mladim profesionalcima iz nezastupljenih i nedovoljno zastupljenih država članica mogućnost da se pridruže Unesco-u u ranoj fazi njihove profesionalne karijere.

Kandidati treba da zadovoljavju sljedeće kriterijume:

  • Da su državljani nezastupljenih ili nedovoljno zastupljenih država članica Unesco;
  • Da su starosti do 32 godine života, do 31. decembra 2021. godine;
  • Da poseduju master diplomu ili njen ekvivalent, sa specijalizacijom u sljedećim oblastima: obrazovanje, kultura, komunikacije, socijalne i društvene nauke, ekonomija, računovodstvo/finansije, pravo, međunarodni odnosi;
  • Da imaju tečno znanje engleskog jezika ili francuskog jezika, pri čemu će znanje oba jezika, kao i znanje arapskog, kineskog, ruskog ili španskog jezika biti prednost.

Pored gore navedenih kriterijuma, izbor će se vršiti prema stručnosti kandidata, rezultatima i posvećenosti mandatu Unesco-a. Relevantno prethodno radno iskustvo može biti dodatna prednost, ali nije osnovni uslov.

Zainteresovani kandidati treba da dostave CV na enleskom ili francuskom jeziku (u slobodnom formatu, maksimum dvije stranice) i kontakt podatke najdalje do 30. juna 2021. godine Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta na sljedeću adresu: Kancelarija za Unesco, Njegoševa 83, Cetinje.

Kontakt osobe:

Ranka Jovanović, samostalna savjetnica

Kancelarija za Unesco, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Njegoševa 83, Cetinje

e-mail: ranka.jovanovic@mpnks.gov.me

Martina Lukić, samostalna savjetnica

Direkcija za međunarodnu saradnju, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Njegoševa 83, Cetinje

e-mail: martina.lukic@mpnks.gov.me

Nacionalna komisija će izabrati 15 kandidata, čije će biografije i kontakt informacije proslijediti organizaciji Unesco.

Nakon razmatranja svih prijava i predselekcije koja će se uraditi na osnovu video intervjua, Unesco će napraviti odabir kandidata koji će biti pozvani na finalni intervju.

Odabrani kandidati će biti radno angažovani ugovorom u trajanju od jedne godine (P-1/P-2 nivo). Izabrani kandidati mogu biti angažovani u Sjedištu Unesco-a (Headquarters) ili regionalnim koancelarijama Unesco-a (Feild Office).

Obnavljanje ugovora će zavisiti od detaljne evaluacije rezultat u toku prvih devet mjeseci probnog rada. Kandidati koji zadovolje postavljene standarde dobiće mogućnost produžetka ugovora i time postati stalno zaposleni u Unesco-u.

 Opis pozicija u Unesco Sekretarijatu, možete pogledatiu nastavku.

Dokumenta

Detalji konkursa:

Nadležna institucija:Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta
Objavljen: 26.05.2021.
Rok za prijavu: 30.06.2021.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?