Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Uspješni projekti iz Programa EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu politiku

Objavljeno: 17.12.2021. 10:58 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

U subotu, 18. decembra 2021. godine, u TC Delta City, sa početkom u 11 sati, biće organizovan događaj na kojem će biti predstavljeni uspješni projekti iz Programa EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu politiku (SOPEES 2015-2017). U pitanju je Program koji se finansira iz budžeta pretpristupne podrške za period 2015-2017.

Ukupna vrijednost Programa iznosi 18 miliona eura, a opšti cilj da se obezbijedi razvijeno i kohezivno društvo kroz pružanje boljih uslova za podizanje nivoa zapošljivosti stanovništva, poboljšanje kvaliteta formalnog i neformalnog obrazovanja i cjeloživotnog učenja, uz socijalno uključivanje osoba u nepovoljnom položaju i smanjenje rizika od siromaštva.

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta učestvuje u Programu sa 9 projekata u oblasti obrazovanja, u vrijednosti od 3,235,294.11 eura, i 13 projekata u oblasti nauke, u vrijednosti od 952,669.46 eura.

Posjetioci će imati priliku da odgledaju promotivni video, posjete štandove i tako se upoznaju sa najvažnijim aktivnostima i rezultatima uspješnih projekata.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?