Vlada Republike Indonezije dodjeljuje stipendije stranim studentima

Objavljeno: 23.04.2021. 09:09 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Obavještavamo zainteresovane kandidate o stipendijama koje Vlada Republike Indonezije dodjeljuje stranim studentima iz zemalja u razvoju koji žele da nastave master studije na nekom od indonežanskih univerziteta.

Ovaj stipendijski program je koncipiran na 10. Konferenciji šefova nesvrstanih zemalja, održanoj od 1. do 6. Septembra 1992. godine. Počev od 2002. godine, nakon što se program proširio na globalni nivo, ovaj program postaje poznat kao Kemitraan Negara Berkembang Scholarship (u daljem tekstu: KNB), a korisnici ovih stipendija nijesu samo iz zemalja članica. Sada se ove stipendije nude i ostalim zemljama u razvoju u Aziji, Pacifiku, Africi i Istočnoj Evropi. KNB nudi iskustvo studiranja na top univerzitetima Indonezije.

Za akademsku 2021/2022. godinu, 23 univerziteta učestvuje u programu stipendiranja u oblasti društvenih i humanističkih nauka, inženjerstva i obrazovanja.

Sve detaljne informacije o potrebnoj dokumentaciji, kao i pismu preporuke Ambasade Republike Indonezije, zainteresovani mogu naći na internet adresi:

http://knb.kemdikbud.go.id 

ili u skeniranoj brošuri 

Rok za podnošenje prijava je 4. maj 2021. godine.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?