Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

УНХЦР донирао опрему за хитне интервенције Директорату за ванредне ситуације МУП-а

Објављено: 12.01.2018. 21:00 Аутор: МУП

Агенција Уједињених нација за избјеглице (УНХЦР) у Црној Гори донирала је данас Директорату за ванредне ситуације МУП-а опрему за хитне интервенције.

Директорат је на коришћење добио 3.200 термалних ћебади, 1.200 сунђерастих подлога за спавање, 130 пластичних церада, 70 врећа за спавање, шест монтажних објеката за хитни смјештај људи, те четири пластичне цераде, укупне вриједности од око 36.500 еура.

Захваљујући на донацији, генерални директор Директората за ванредне ситуације Мирсад Мулић је истакао да донирану опрему сматра драгоцјеном јер се може искористити у случају свих врста хазарда.

Према ријечима Роберте Монтевеки, представнице УНХЦР-а у Црној Гори, опрема се може користити за смјештај тражилаца азила и избјеглица у случају евентуалног прилива, као и у случају природних катастрофа попут земљотреса, пожара и поплава.

Директорат за ванредне ситуације МУП-а је као надлежни орган за дјеловање у ванредним ситуацијама добио залихе које су за вријеме медитеранске избјегличке кризе 2015. године биле опредијељене за Црну Гору, а усљед затварања складишта УНХЦР-а на крају 2017. године.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?