Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција пронашла већу количину сакривеног експлозива у Петњици; на подручју Берана и Колашина одузете и бомбе, пушка и муниција

Објављено: 04.01.2019. 19:34 Аутор: УП
UPСлужбеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Беране су, предузимајући превентивне планске мјере и радње и активности на проналаску недозвољених средстава у посједу грађана, са акцентом на безбједносно интересантна лица, данас на једној локацији на подручју Петњице, претрагом терена, пронашли 43,5 комада експлозива, тежине 8,7 кг. Експлозив је био сакривен тј. закопан у импровизованом бункеру. Полиција предузима даље мјере и радње у овом предмету у координацији са тужилаштвом.

Службеници Центра безбједости Беране су такође, поступајући по пријави да Т.Д. могуће са собом носи бомбе и да је кренуо пут куће тазбине на подручје Плава да се са њима обрачуна, организовали потрагу за овим лицем и пронашли на подручју Андријевице возило којим је управљао Т.Д. (47) из Берана и извршили преглед лица и возила. Код Т.Д. полицијски службеници су пронашли капислу – упаљач од бомбе, док су у возилу пронашли торбицу у којој се налазила бомба М75 без иницијалне каписле. Т.Д. је лишен слободе. Од њега су одузете бомба и каписла. Узете су изјаве од више лица. Надлежни државни тужилац је дјело квалификовао као кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Осумњичени Т.Д. је задржан у полицијским просторијама и биће уз кривичну пријаву приведен државном тужиоцу у ОДТ У Беранама.

Полицијски службеници Одјељења безбједности Колашин су, уз претходно прибављену наредбу надлежног судије за истрагу, извршили претрес куће и других просторија које користи А.Л. (50) из Колашина. Претресом су пронађени и одузети пушка „Застава“, шест комада муниције за исто оружје цал. 7,9 мм и ручна бомба. О свему је упознат државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Колашину.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?