Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Бошковић у радној посјети Пљевљима и Андријевици

Објављено: 22.01.2020. 22:10 Аутор: Биро за односе са јавношћу МО
“Данас смо практично ударили административни камен темељац, када је у питању прва стамбена зграда за запослене у Војсци Црне Горе, са мјестом рада у Пљевљима. Ријеч је о локацији Мали логор, изнад болнице. Војска Црне Горе већ је кренула са уклањањем дотрајалих објеката који су ту деценијама“, поручио је министар одбране Предраг Бошковић након састанка са првим човјеком те општине, Игором Голубовићем.

На тој локацији радиће се станови, не само за припаднике ВЦГ, већ и за, како је казао министар, припаднике полиције, тужилаштва, судства, просвјете... 

„Ове године имаћемо динамичну грађевинску сезону у Пљевљима у Малом логору. Договорили смо да МО ослободимо накнаде за комунално опремање земљишта, јер нам је уступљен простор који је у влаништву државе Црне Горе”, поручио је предсједник општине Голубовић. 

Поред тога, на састанку је било ријечи о свим изазовима са којима се суочава општина и како у свему може помоћи Министаттсво одбране. Тако је минситар најавио донацију. “Војска Црне Горе донираће комуналном предузећу у Пљевљима два камиона која ће се користити за чишћење снијега. Вјерјем да та два камиона могу бити више од корисити општини Пљевља, него инжењерији ВЦГ.”
 
Бошковић је истакао и да је отворен позив за војнике по уговору и позвао све заинтересовне да се пријаве. ”Десет радних мјеста је отворено овдје у касарни, па позивам младе људе у Пљевљима који имају довољно патриотског набоја,адреналина и ентузијазма да се окушају у веома часној професији. Наредних дана расписаћемо конкурс за добровољно служење војног рока, који ће трајати три мјесеца, дакле април, мај и јун, гдје млади људи имају прилику да, уз одређену надокаду, стекну искуства и знања која могу бити значајна за живот“, казао је Бошковић који је претходно, заједно са начелником Генералштба, бригадним генералом Драгутином Дакићем посјетио Андријевицу.

У разговору са предсјеником општине Срђаном Машовићем сагледана је динамика радова на изградњи нове касарне, која има капацитет за 200 војника. Том приликом, такође је апострофирана могућност која се пружа младим људима, да се пријаве на конкурсе за војнике по уговору и добровољно служење војног рока.

Министар је поновио да ће касарна у Андријевици омогућити бољу безбједносну ситуацију на сјевероистоку државе, квалитетнији социјални и друштвени живот.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?