Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интезивирати сарадњу Црне Горе и Мађарске у областима туризма и иновација

Објављено: 29.01.2021. 22:59 Аутор: Министарство економског развоја
Министар економског развоја мр Јаков Милатовић састао се данас са мађарским амбасадором у Црној Гори Њ.Е. Јожефом Неђешијем.
На састанку је било ријечи о пријатељским односима између Црне Горе и Мађарске, сарадњи у областима туризма, инвестиција и иновација.

Министар Милатовић је на самом почетку изразио задовољство што управо европски комесар за проширење гдин Вархељи долази из Мађарске - земље која добро познаје Западни Балкан. Он је упознао амбасадора са новом организацијом Министарства економског развоја и истакао да је Црна Гора заинтересована за јачање економске сарадње. Том приликом, министар је навео да би било од изузетног значаја реализовати посјету Мађарској са циљем промовисања Црне Горе као овогодишње љетње дестинације за мађарске туристе.

Амбасадор Неђеши је рекао да Мађарска гледа на Црну Гору као пријатељску земљу и да је пружила сву помоћ нашој земљи на путу ка НАТО, те да подршка и помоћ од стране мађарске стране неће изостати ни на путу Црне Горе за ЕУ. Амбасадор је истакао да Мађарска није присутна у Црној Гори само у политичком смислу него и у дијелу великих инвеститора попут Хунгуест хотелс и ОТП банке. Такође, продубљивање односа у области иновација али и туризма кроз додатну могућност стратешког партнерства са WиззАир-ом предочено је на састанку од стране мађарског амбасадора.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?