Брокер у Никшићу неовлашћено трговао акцијама клијената и стекао противправну имовинску корист од скоро 80.000 еура

Објављено: 14.01.2022. 13:47 Аутор: Управа полиције

Службеници Управе полиције у Никшићу су поднијели кривичну пријаву против М.Ж. (39) због сумње да је извршио кривично дјело злоупотреба положаја у привредном пословању.

Никшићка полиција је поступала по пријави десет оштећених лица – клијената у једном инвестиционом друштву у Никшићу, а у вези незаконите продаје акција привредних друштава у Црној Гори које су биле у власништву подносилаца пријава, а који су за наведено сазнали на основу неисплаћене припадајуће дивиденде.

У координацији са надлежним државним тужиоцем, полицијски службеници су предузели низ активности и дошли до сумње да је М.Ж. извршио кривично дјело злоупотреба положаја у привредном пословању на начин што је, као овлашћени брокер у инвестиционом друштву, на тржишту капитала,  незаконито располагао тј. трговао и отуђио финансијске инструменте (акције) клијената овог друштва, а све без налога и њиховог знања, те на тај начин за себе прибавио противправну имовинску корист у износу од око 78.300 еура.

М.Ж. се тренутно не налази на територији Црне Горе, те се у вези тога предузимају активности како би осумњичени био доступан истражним органима наше државе.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?