Наука

Ресор науке

Мисија Ресора науке је свестраније и брже укључивање наше науке у привредни и друштвени развој, као и њене интегрисаности у европске и свјетске токове.

COST

Програм европске сарадње у науци и технологији.

Актуелности

10.05.2022.
Европска комисија организује четири отворена вебинара, који ц́е пружити информације о припреми предлога у оквиру ЕУ оквирног програма за истраживање.
29.04.2022.
Једанаеста сједница Савјета за научноистразивачку дјелатност (Савјет НИД) одржана је 29. априла 2022. године, у Сали за састанке ресора за науку.

Министарство просвјете, науке, културе и спорта

Министарство просвјете врши послове управе који се односе на: креирање, успостављање и разој образовно-васпитног система; услове за оснивање, рад и лиценцирање установа у области образовања, организацију рада васпитно-образовних установа, признавање иностраних образовних исправа о завршеном основном, средњем и високом образовању, доношење, одобравање образовних програма за предшколско, основно образовање, средње опште образовање, издавање уџбеника и уџбеничке литературе, додјељивање награде „Октоих“, награда ученицима и наставницима из фонда за квалитет и таленте и друге послове које су у надлежности Министарства просвјете.

Сазнајте више

Пратите нас