Vojska Crne Gore

Uz moto „čojstvo i junaštvo” kao profesionalna i moderna oružana snaga čuvamo Crnu Goru i njene građane.

NATO i multilaterala

Biti dio najvećeg kolektivnog sistema bezbjednosti za našu zemlju predstavlja garanciju nacionalne bezbjednosti, očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Međunarodna saradnja

Ministarstvo odbrane nastoji da ima proaktivnu ulogu u pospješivanju saradnje u oblasti odbrane sa savezničkim i partnerskim zemljama.

Budi dio VCG

Vojska Crne Gore nudi siguran posao i razvoj karijere. Za mlade ljude i buduće lidere obezbjeđujemo besplatno obrazovanje i kontinuirano usavršavanje.

Žene u sistemu odbrane

Njegujemo i promovišemo rodnu ravnopravnost, jednakost i različitost. Naše aktivnosti usmjerene su ka ohrabrivanju žena da se pridruže sistemu odbrane.

Aktuelnosti i najave

RSS
Ministarstvo odbrane
06.06.2023.

Analitičke kartice i putni nalozi MO

Finansiranje medija

Šta radi Ministarstvo odbrane?

Ministarstvo odbrane vrši poslove uprave koji se odnose na: izvršavanje utvrđene politike odbrane, planiranje sistema odbrane, međunarodnu saradnju u oblasti odbrane sa ministarstvima odbrane drugih država i bezbjednosnim organizacijama, obaveze koje proističu po osnovu članstva u Sjeverno-atlantskom savezu i drugim bezbjednosnim organizacijama i inicijativama, aktivnosti iz oblasti odbrane u okviru pridruživanja Evropskoj uniji, pripremu predloga zakona, drugih propisa i opštih akata iz oblasti odbrane, izradu strategija, vojne doktrine, projekata i programa, popunu i mobilizaciju Vojske Crne Gore, vojnu, radnu i materijalnu obavezu, planiranje, izgradnju, rekonstrukciju, adaptaciju i uređenje objekata za potrebe ministarstva i Vojske Crne Gore, organizovanje elektronskih komunikacija i sajber bezbjednost za potrebe sistema odbrane, zaštitu tajnih podataka u oblasti odbrane, vojno obavještajne, kontraobavještajne i bezbjednosne poslove u ministarstvu i Vojsci Crne Gore, usklađivanje propisa iz oblasti odbrane sa pravnom tekovinom Evropske unije.

Rukovodeći tim

Filip Adžić

Filip Adžić

Rukovodilac radom Ministarstva odbrane i ministar unutrašnjih poslova

Ministarstvo odbrane

Kontaktirajte nas

Ministarstvo odbrane

Jovana Tomaševića 29, 81000 Podgorica, Crna Gora

Kabinet ministra

Kabinet ministra
Telefon:+ 382 20 483 561
Social Media

Pravila ponašanja na zvaničnim nalozima Ministarstva odbrane na društvenim mrežama

Ministarstvo odbrane Crne Gore podstiče i podržava uključivanje i podršku svoje publike na društvenim mrežama.
Detaljnije