Vojska Crne Gore

Uz moto „čojstvo i junaštvo” kao profesionalna i moderna oružana snaga čuvamo Crnu Goru i njene građane.

NATO i multilaterala

Biti dio najvećeg kolektivnog sistema bezbjednosti za našu zemlju predstavlja garanciju nacionalne bezbjednosti, očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Međunarodna saradnja

Ministarstvo odbrane nastoji da ima proaktivnu ulogu u pospješivanju saradnje u oblasti odbrane sa savezničkim i partnerskim zemljama, vodeći se principima izgradnje i jačanja međusobnog povjerenja.

Budi dio VCG

Kroz različite projekte i mogućnosti za mlade, želimo da obezbijedimo kvalitetan kadar sa adekvatnim sposobnostima. Vojska Crne Gore nudi siguran posao i razvoj karijere. Za mlade ljude i buduće lidere obezbjeđujemo besplatno obrazovanje i kontinuirano usavršavanje.

Žene u sistemu odbrane

Njegujemo i promovišemo rodnu ravnopravnost, jednakost i različitost. Naše aktivnosti usmjerene su ka ohrabrivanju žena da se pridruže sistemu odbrane, jer prepoznajemo razlike kao pokretačku snagu naše organizacije.

Integritet u Ministarstvu odbrane

Poseban značaj pridajemo principu dobrog upravljanja, izgradnji i jačanju ličnog i institucionalnog integriteta, implementaciji efikasnih kontrolnih mjera i unapređenju sistema transparentnosti i odgovornosti javne uprave, kao preventivnim mehanizmima za pojavu korupcije u sektoru odbrane.

Aktuelnosti i najave

RSS

Šta radi Ministarstvo odbrane?

Radimo za sigurnu i prosperitetnu Crnu Goru. Predlažemo i sprovodimo politike u sistemu odbrane kako bi zaštitili našu zemlju i njene vrijednosti, uz profesionalnu i modernu Vojsku Crne Gore i u partnerstvu sa saveznicima.

Rukovodeći tim

Kontaktirajte nas

Ministarstvo odbrane

Jovana Tomaševića 29, 81000 Podgorica, Crna Gora

potpukovnik Veljko Mališić

Direktorat za logistiku
Social Media

Pravila ponašanja na zvaničnim nalozima Ministarstva odbrane na društvenim mrežama

Ministarstvo odbrane Crne Gore podstiče i podržava uključivanje i podršku svoje publike na društvenim mrežama.
Detaljnije