Nauka

Resor nauke

Misija Resora nauke je svestranije i brže uključivanje naše nauke u privredni i društveni razvoj, kao i njene integrisanosti u evropske i svjetske tokove.

COST

Program evropske saradnje u nauci i tehnologiji.

Aktuelnosti

10.05.2022.
Evropska komisija organizuje četiri otvorena vebinara, koji će pružiti informacije o pripremi predloga u okviru EU okvirnog programa za istraživanje.
29.04.2022.
Jedanaesta sjednica Savjeta za naučnoistrazivačku djelatnost (Savjet NID) održana je 29. aprila 2022. godine, u Sali za sastanke resora za nauku.

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Ministarstvo prosvjete vrši poslove uprave koji se odnose na: kreiranje, uspostavljanje i razoj obrazovno-vaspitnog sistema; uslove za osnivanje, rad i licenciranje ustanova u oblasti obrazovanja, organizaciju rada vaspitno-obrazovnih ustanova, priznavanje inostranih obrazovnih isprava o završenom osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju, donošenje, odobravanje obrazovnih programa za predškolsko, osnovno obrazovanje, srednje opšte obrazovanje, izdavanje udžbenika i udžbeničke literature, dodjeljivanje nagrade „Oktoih“, nagrada učenicima i nastavnicima iz fonda za kvalitet i talente i druge poslove koje su u nadležnosti Ministarstva prosvjete.

Saznajte više