Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Poziv za prijavljivanje za takmičenje najboljih inovativnih (start-up) ideja u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija

Poziv za prijavljivanje za takmičenje najboljih inovativnih (start-up) ideja u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija
Datum objave 27.04.2016 15:04 | Autor Ministarstvo nauke | Izvor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo nauke      

 

Istraživački centar za informaciono-komunikacione tehnologije (ICT Centar), osnovan kroz REGPOT projekat Fore-Mont, Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, u saradnji sa Centrom izvrsnosti u bioinformatici (BIO-ICT), a pod pokroviteljstvom Univerziteta Crne Gore, organizuje takmičenje najboljih inovativnih ideja u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, koje će se održati 25. i 26. maja 2016. godine na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Svi prijavljeni timovi će se takmičiti za priliku da predstave svoju ideju stručnom žiriju, da kroz prezentacije i rad sa mentorima, steknu nova znanja i iskustva, prošire mrežu kontakata, unaprijede svoju ideju i bore se za pobjedu na takmičenju, te osvoje nagradu.

Takmičenje će se odvijati kroz tri faze. U prvom dijelu previđene su prezentacije mentora iz zemlje i inostranstva, na temu inovativnih i start-up ideja, dok će drugi dio biti pripremni gdje će prijavljeni timovi koji su prošli prvi krug kvalifikacija, predstaviti svoje ideje i zatim ih, u radu s mentorima, dalje oblikovati i pripremiti za takmičarski dio. U trećem, takmičarskom dijelu, timovi će, kroz kratke prezentacije, predstaviti svoje ideje stručnom žiriju koji će izabrati pobjednika i dodijeliti nagradu najboljem.

Pozivamo sve zainteresovane koji imaju inovativne ideje iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija da se prijave na takmičenje do 15. maja 2016. godine slanjem prijava na mail: foremont@ac.me. Timove mogu sačinjavati studenti crnogorskih visokoškolskih ustanova i učenici srednjih škola.

Prijavljivanje se vrši u timovima od po najmanje 3 člana, pri čemu uz prijavu, treba dostaviti kratku PowerPoint prezentaciju ideje (do 5 slajdova) koja treba da sadrži definisanje problema, tržišni potencijal, inovativnost rješenja, poslovni model, odnosno plan realizacije, kao i tekstualni opis ideje (do 500 karaktera).

Dostavljanje prezentacije i opisa ideje uz prijavu je obavezno, na engleskom jeziku, pa prijave koje ne sadrže ove elemente neće biti uzimane u obzir za dalju fazu takmičenja.

Stručni žiri će od svih prijavljenih timova izabrati 10 najboljih ideja koje će neposredno učestvovati na takmičenju. Svi prijavljeni će biti obaviješteni o rezultatima izbora stučnog žirija do 20. maja 2016. godine. Svi timovi koji prođu selekciju dobiće agendu takmičenja sa svim potrebnim detaljima i uputstvima.

Za sve dodatne informacije možete pišite na: foremont@ac.me.

 

University of Montenegro, Faculty of Electrical Engineering
Dzordza Vasingtona bb, 81000 Podgorica, Montenegro tel: +382 20 245 839, fax: +382 20 245 873
www.foremont.ac.me, email: foremont@ac.me