Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Za poboljšanje uslova za boravak na katunima do 50 odsto podrške

Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u adaptaciju planinskih katuna za 2017. godinu

Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u adaptaciju planinskih katuna za 2017. godinu
Datum objave 10.03.2017 13:01 | Autor MPRR | Izvor: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2017. godinu i budžetskom linijom „Diverzifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima“, objavilo je danas Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u adaptaciju planinskih katuna.

Kroz ovaj Javni poziv poljoprivredni proizvođači imaju mogućnost da ostvare podršku za investicije u adaptaciju koliba na katunima, kaoi i regulisanje vodosnadbijevanja (rekonstrukcija postojećih pojila, rekonstrukcija postojećih sistema za pojenje stoke, kao alternativa prirodnim izvorima vode, kupovina plastičnih cistijerni).

Zainteresovani poljoprivrednici koji ispune uslove poziva dobiće podršku u iznosu do 50 odsto ukupno prihvatljivih troškova. Po ovom Javnom pozivu podržavaju se investicije u visini od 1.000,00 eura do 3.000,00 eura.

Javnim pozivom utvrđeni su uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava. Korisnici podrške moraju biti registrovani u Registru poljoprivrednih gazdinstava najkasnije do 22. maja 2017. godine. Potrebno je takođe, da su tokom poslednje tri godine ostvarili pravo na premije za održivo korišćenje planinskih pašnjaka (2014, 2015 i 2016. godine), kao i da su ove godine uredno predali dokumenatciju za ostvarivanje prava na pomenute premije.

Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške, kriterijumima koje treba da zadovolje zainteresovani, kao i Zahtjevi za odobravanje nalaze se na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a isti se mogu preuzeti i u prostorijama Službe za selekciju stoke. Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona 020/482-176.


Ovdje možete preuzeti:

Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u adaptaciju planinskih katuna za 2016. godinu

ZAHTJEV ZA ODOBRAVANJE PLAC´ANJA - KATUNI - 2017.

ZAHTJEV ZA ODOBRAVANJE PROJEKTA - KATUNI - 2017.