Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Prezentacija Izvještaja o funkcionalnoj analizi

Prezentacija Izvještaja o funkcionalnoj analizi
Datum objave 15.06.2018 14:39 | Autor MJU | Izvor: Ministarstvo javne uprave

Ispis Štampaj stranicu


U okviru aktivnosti "Snažne institucije u funkciji moderne javne uprave", predstavnici Svjetske banke su, nakon realizovanog pilot projekta izrade Funkcionalne analize Ministarstva javne uprave i Uprave za kadrove, danas predstavili Izvještaj o funkcionalnoj analizi.

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović zahvalila se timu Svjetske banke na kvalitetno pripremljenoj analizi, istakavši da Ministarstvo javne uprave i Vlada Crne Gore, prepoznajući značaj ove analize u sveukupnom procesu reforme javne uprave, nastavljaju da rade na daljem unapređenju funkcionalnosti javne uprave i optimizaciji na državnom i lokalnom nivou,

Naglašen je već, prepoznat značaj novih zakona koje na nacionalnom nivou treba donijeti i ukazano je na akivnosti koje će se preduzeti saglasno implementaciji postojećih zakonskih rješenja pripremljenih u skladu s definisanim standardima i datim preporukama.

Predstavnici Svjetske banke su kroz izvještaj iznijeli ključne preporuke u cilju dalje realizacije aktivnosti, s akcentom na organizaciono i kadrovsko uređenje, unapređenje akata o sistematizaciji, kao i na metodološki pristup u kontekstu daljih aktivnosti. Prezentirani su ciljevi funkcionalne analize, principi kojima se analiza rukovodi i dat pregled analize podataka za potrebe funkcionalne analize.

Funkcionalna analiza je, kroz kvalitet mjera koje nudi i predloge za unapređenje i postizanje ciljeva, kao i kroz predloženi metodološki model, prepoznata i kao primjer za ostale institucije u vidu smjernica na koji način raditi na daljim aktivnostima na izradi metodologije funkcionalne analize,

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE