Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Najava: Ministarka Damjanović učesnik panela “IT otvara nove razvojne mogućnosti Crne Gore”

Najava: Ministarka Damjanović učesnik panela “IT otvara nove razvojne mogućnosti Crne Gore”
Datum objave 20.08.2020 17:20 | Autor Ministarstvo nauke | Izvor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


U okviru Trećeg paketa socio-ekonomskih mjera Vlade Crne Gore je nedvosmisleno prepoznala i pozicionirala potrebu razvoja IT sektora. Značajno mjesto u paketu posvećeno je povećanju i poboljšanju kapaciteta IT sektora, kao zamajca i katalizatora razvoja crnogorskog društva i ekonomije. 

Privredna komora Crne Gore i Asocijacija menadžera Crne Gore i njihovi odbori za ICT i digitalnu transformaciju organizuju panel sa ciljem da eminentni gosti koji su učestvovali u pripremi Trećeg paketa mjera objasne IT zajednici, ali i cjelokupnoj privrednoj javnosti u Crnoj Gori, na koji način i kojim programima i aktivnostima Vlada planira da pomogne i ubrza razvoj IT sektora.

Učesnici panela su dr Sanja Damjanović, ministarka nauke; Branka Žižić, generalna direktorka Direktorata za inovacije i tehnološki razvoj u Ministarstvu nauke; Radosav Babić, generalni direktor Direktorata za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje fondovima u Ministarstvu ekonomije i Velibor Bošković, direktor Naučno-tehnološkog parka. Moderator panela je Vladan Tabaš, predsjednik Odbora za digitalnu transformaciju AMM-a i član Odbora udruženja ICT PKCG.

Panel će se održati 24. avgusta 2020.godine, sa početkom u 10.00, u Privrednoj komori Crne Gore.

Poštujući epidemiološku situaciju i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, prisustvo panelu biće omogućeno online, putem platforme ZOOM. Pristupni link dobićete nakon REGISTRACIJE.

Agendu možete pogledati OVDJE.

MINISTARSTVO NAUKE