Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Najava: Sjutra dodjela nagrada institucijama javne uprave Zapadnog Balkana

Najava: Sjutra dodjela nagrada institucijama javne uprave Zapadnog Balkana
Datum objave 05.11.2020 11:35 | Autor MJU | Izvor: Ministarstvo javne uprave

Ispis Štampaj stranicu


Suzana Pribilović, ministarka javne uprave, učestvovaće na jedanaestom sastanku Upravnog odbora Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA), na ministarskom nivou, koji će se održati u petak, 6. novembra.

Sastanak će okupiti ministre i visoke zvaničnike zadužene za resor javne uprave iz zemalja članica ReSPA-e (Crna Gora, Srbija, Republika Sjeverna Makedonija, Albanija) kao i predstavnika Evropske komisije.

Ovom prilikom Suzana Pribilović, ministarka javne uprave, predaće jednogodišnje predsjedavanje ReSPA-om Mariji Obradović, ministarki javne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije. 

Nakon zvaničnog dijela sastanka biće upriličena svečana ceremonija dodjele nagrada institucijama javne uprave Zapadnog Balkana (Public Administration Award). Nagrada za institucije javnog sektora je zajednička inicijativa ReSPA-e i SIGMA-e, u cilju podsticanja inovativnosti i zdrave konkurencije među institucijama javne uprave na Zapadnom Balkanu i promocije najboljih. U fokusu poziva za nominacije je bio efikasan odgovor Vlada Zapadnog Blakana na krizu koju je izazvala pandemija korona virusa tokom 2020. godine.

Veliki broj prijava pokazao je da su Vlade Zapadnog Balkana pravovremeno reagovale na novonastalu situaciju i da su spremne na krupne korake kada su digitalizacija i inovacija u pitanju. Svjesni izazovnih vremena i velikog napora koji je uložen u prevazilaženje krize izazvane pandemijom korona virusa, žiri je odlučio da proglasi 11 pobjednika, u četiri kategorije: digitalna Vlada, e-Ekonomija, e-Učenje, e-Zdravlje i socijalne inovacije.

Ceremonija dodjele nagrade prenosiće se online, putem zvanične Facebook stranice ReSPA-e: https://www.facebook.com/RegionalSchoolofPublicAdministration/, u petak, 6. novembra, sa početkom u 11 časova.

Medijima će biti distribuiran video materijal po završetku ceremonije.

Za sve dodatne informacije, kontakt osoba je: Milena Drača, e- mail: m.draca@respaweb.eu,  mob.+ 382 67 179 339.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE