Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Ministarka Injac obišla Vojno-medicinski centar

Ministarka Injac obišla Vojno-medicinski centar
Datum objave 07.04.2021 11:37 | Autor Biro za odnose sa javnošću MO | Izvor: Ministarstvo odbrane

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka odbrane prof dr. Olivera Injac, obišla je danas sa v.d. zamjenika načelnika Generalštaba VCG pukovnikom Aleksandrom Pantovićem Vojno-medicinski centar (VMC).

 
Tom prilikom, načelnica VMC-a majorica Dragana Čađenović upoznala je ministarku Injac i pukovnika Pantovića sa uslovima rada i kapacitetima VMC-a.
 
Ministarka Injac je obišla kabinete za internu medicinu, rentgen, oftalmologiju, otorinolaringologiju, stomatologiju i laboratoriju, koji su opremljeni najsavremenijom opremom. Ministarka Injac je izrazila zadovoljstvo opremljenošću VMC-a i kvalitetom zdravstvene usluge koju pruža. Poručila je da Ministarstvo odbrane ostaje posvećeno poboljšanju kvaliteta života pripadnika VCG i zaposlenih u MO i kroz unapređenje njihove zdravstvene zaštite.

VMC obezbjeđuje kompletnu zdravstvenu zaštitu na primarnom i specifičnom nivou za pripadnike Vojske Crne Gore i Ministarstva odbrane, kao i njihove porodice. Takođe, sporazumom između Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova, VMC pruža usluge specifične zdravstvene zaštite pripadnicima MUP-a i Uprave policije.