Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Ministarka Injac sa novoimenovanim ambasadorom Francuske u Crnoj Gori Kristijanom Timonijeom

Ministarka Injac sa novoimenovanim ambasadorom Francuske u Crnoj Gori Kristijanom Timonijeom
Datum objave 07.04.2021 14:06 | Autor Biro za odnose sa javnošću MO | Izvor: Ministarstvo odbrane

Ispis Štampaj stranicu


Novoimenovani ambasador Republike Francuske u Crnoj Gori Kristijan Timonije, boravio je danas u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane i sastao sa ministarkom prof. dr Oliverom Injac.


Ministarka Injac je zahvalila ambasadoru na podršci koju Francuska pruža Crnoj Gori na putu EU integracija, kao i u sklopu zajedničkih aktivnosti u okviru članstva u NATO. Istakla je da se uspješnost saradnje u domenu odbrane ogleda u visokom stepenu realizacije aktivnosti predviđenih planovima bilateralne saradnje koji se potpisuju na godišnjem nivou. Posebno je naglasila zadovoljstvo zbog uspjeha realizacije u specifičnim okolnostima izazvanim pandemijom virusa Covid-19, što svjedoči o posvećenosti Crne Gore i Francuske održavanju snažnih prijateljskih odnosa i uspješne saradnje, u cilju promovisanja evropskih vrijednosti, kao i očuvanja mira i stabilnosti na globalnom nivou.

Ambasador Timonije je izrazio zadovoljstvo susretom, ističući da se dugogodišnji diplomatski odnosi Francuske i Crne Gore temelje na očuvanju istinskih demokratskih vrijednosti, uz njegovanje saradnje na brojnim poljima od zajedničkog interesa. Posebno je naglasio značaj odbrambene saradnje u okviru Alijanse, kao i očekivanje da će se tokom mandata ministarke Injac bilateralna saradnja u ovom domenu dodatno razvijati i produbljivati, kroz implementaciju zajedničkih projekata između ministarstava odbrane i oružanih snaga dvije zemlje. Timonije je kazao da će Francuska nastaviti da pruža podršku Ministarstvu odbrane Crne Gore u cilju usavršavanja ljudskih resursa, učešću u međunarodnim misijama i operacijama, kao i na drugim poljima od obostranog interesa.
 
Sastanku su prisustvovali i izaslanik odbrane Republike Francuske, pukovnik Fabris Duda, i načelnica Direkcije za međunarodnu saradnju, Žana Špadijer.