Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Počela vakcinacija kineskih državljana u Crnoj Gori

Počela vakcinacija kineskih državljana u Crnoj Gori
Datum objave 03.05.2021 14:45 | Autor PR služba | Izvor: Ministarstvo zdravlja

Ispis Štampaj stranicu


Kineski državljani u Crnoj Gori, njih 432, primili su prvu dozu vakcine Sinofarm protiv koronavirusa. Ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović i Lju Đin, izvanredni i opunomoćeni ambasador NR Kine u Crnoj Gori obišli su u ponedeljak, 03.maja 2021.godine punkt za vakcinaciju u Moračici, kamp kompanije CRBC.

Ministarka Borovinić Bojović je kazala da vakcinacija kineskih državljana u Crnoj Gori još jednom pokazuje tradicionalne prijateljske odnose dvije države. Ona je istakla je 30 hiljada doza vakcine protiv COVID-19, koje je Kina ranije donirala Crnoj Gori, pružilo je zaštitu dijelu osjetljive populacije Crne Gore.
Ambasador Lju je kazao da vakcinacija kineskih državljana u Crnoj Gori u potpunosti pokazuje da su se Kina i Crna Gora ujedinile i pomagale jedna drugoj u borbi protiv pandemije zasnovane na konceptu izgradnje Zajednice za ljudsko zdravlje.
Na punktima vakcinacije, svi se striktno pridržavaju mjera protiv pandemije. Kineski državljanin izrazio je zahvalnost Ambasadi i crnogorskoj strani na svim aranžmanima o vakcinaciji.
Predstavnik CRBC-a rekao je da je vakcinacija pružila snažnu podršku svim zaposlenima na projektu autoputa, uvjeren je da će obezbediti napredak projekta i njegov završetak na vrijeme.