Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković razgovarao sa predstavnicima PPF Grupe: zajednički interes saradnja na telekomunikacionoj infrastrukturi i digitalizacija CG ekonomije

Objavljeno: 13.02.2020. 19:43 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je predstavnike PPF Grupe na čelu sa direktorom Telekomunikacija u PPF Grupi Ladislavom Bartonjičekom (Bartoníček).

Na sastanku je potvrđeno da je interes i Vlade i PPF Grupe dalje tehničko i tehnološko unapređenje telekomunikacione infrastrukture i da prostor za kvalitetnu saradnju, rast prihoda kompanije i proširenje spektra usluga predstavlja i proces digitalizacije crnogorske ekonomije. U tom kontektu PPF Grupa je predstavila planove u vezi sa pripremama za novu generaciju mobilne telefonije 5G u Crnoj Gori.

PPF Grupa je ponovila spremnost na saradnju sa Vladom u projektu elektronske fiskalizacije s obzirom na iskustva i gotova rješenja ove kompanije koja su implementirana u više država.

Premijer Marković je upoznao sagovornike sa rezultatima i prioritetima ekonomske politike ukazujući da uspjeh Vlade na ovom planu čini Crnu Goru još sigurnijom i perspektivnijom investicionom destinacijom.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?