Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Reforme u pregovorima utiču na ekonomsku stabilnost i kreditni rejting

Objavljeno: 14.02.2020. 20:30 Autor: KEI
Dinamičan napredak u okviru pregovaračkog procesa i efikasno upravljanje EU fondovima doprinose ekonomskom rastu i stabilnosti, ocijenjeno je na sastanku zamjenika glavnog pregovarača za poglavlja pravne tekovine Marka Mrdaka s analitičarima agencije za kreditni rejting Moody`s.

KEI

Mrdak je sagovornike upoznao sa reformama koje Crna Gora ostvaruje u procesu pristupanja Evropskoj uniji, kao i sa dosadašnjim rezultatima i obavezama koje slijede, posebno ukazavši na napredak u oblastima vladavine prava i ekonomskim poglavljima.

Analitičari agencije za kreditni rejting Moody`s svake godine vrše analizu kreditne sposobnosti Crne Gore i na osnovu sprovedene analize definišu Izvještaj o kreditnom rejtingu naše zemlje. Iskazali su interesovanje za razvojne projekte u našoj državi i istakli da na konačnu ocjenu utiče napredak u pregovorima, koji podrazumijeva uspješno sprovođenje reformi i efikasno upravljanje EU fondovima.

SEKTOR ZA INFORMISANJE JAVNOSTI O EVROPSKOJ UNIJI I PROCESU PRISTUPANJA EVROPSKOJ UNIJI
GENERALNI SEKRETARIJAT VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?