Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Medicinarima u Vojsci Crne Gore veće plate i do 300 eura

Objavljeno: 30.07.2020. 20:21 Autor: Biro za odnose sa javnošću MO
Ministarstvo odbrane pripremilo je Uredbu o izmjenama i dopunama zarada lica u službi u Vojsci Crne Gore, koju je danas usvojila Vlada. Prema tom dokumentu medicinskom osoblju mjesečna zarada se uvećava do 300 eura.

Uzimajući u obzir ovo povećanje zarada, kao i to da Ministarstvo odbrane redovno vrši upućivanje ljekara iz Vojske Crne Gore na specijalizaciju, postiže se glavni cilj izmjene i dopune važeće Uredbe, puna popuna kvalitetnim kadrom Vojno-medicinskog centra, a samim tim i poboljšanje nivoa usluga koje pruža taj centar. 

Primjena Uredbe otpočeće 1. septembra 2020. godine, a sredstva neophodna za njeno sprovođenje do kraja godine obezbijeđena su budžetom.

Podsjećamo da je Zakonom o odbrani propisano da Ministarstvo odbrane obezbjeđuje zdravstvenu zaštitu lica u službi u VCG i zaposlenih u Ministarstvu odbrane, a izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti data je mogućnost da zdravstvenu zaštitu Ministarstvo obezbjeđuje i članovima njihove uže porodice. Zdravstvenu zaštitu navedena lica mogu ostvarivati u Vojno-medicinskom centru VCG. 

Ministarstvo odbrane nastavlja predano da radi i da brine o svojim zaposlenima, da vodi računa o njihvoj egzistenciji, kako je to bilo i do sada. 
  
Biro za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?