Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Simović zadovoljan postignutim u Golubovcima: Uradili smo dosta, nastavljamo zajedno i još snažnije

Objavljeno: 05.08.2020. 20:30 Autor: MPRR
MPRR
Tokom radne posjete gradskoj opštini Golubovci, gdje je na terenu predstavio rezultate podrške Vlade proizvođaima u povrtarskoj i ratarskoj proizvodnji, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović sa saradnicima sastao se sa predstavnicima GO Golubovci na čelu sa Tanjom Stajović.

Potpredsjednik je kazao da je ohrabren potvrdom iz lokalne uprave da su poljoprivrednici zadovoljni podrškom Ministarstva u realizaciji proizvodnje i plasmanu proizvoda u sezoni punoj izazova usljed pandemije. Simović je podsjetio da je Vlada pažljivo pratila te izazove i da je u okviru II paketa mjera realizovala posebne za sektor poljoprivrede, vrijedne 17 miliona eura. Realizacijom ovih mjera ublažene su posljedice pandemije, obezbijeđena  stabilnost tržišta i spriječeni poremećaji, posebno u proizvodnji lubenice i krompira. 

Rezimirajući projekte koji su realizovani u saradnji sa Vladom i Glavnim gradom u prethodnim godinama, od izgradnje bulevara, srednjeMPRR mješovite škole, puteva, vodovoda i drugih, Simović je ocijenio da je u Golubovcima urađeno dosta na unapređenju infrastrukture i stvaranja pretpostavki za razvoj preduzetništva i bolji kvalitet života. Samo u oblasti poljoprivrede u posljednje tri i po godine gradska opština podržana je sa oko 2 miliona eura. 

„Podržaćemo dalji razvoj ove opštine i u narednom periodu, još više, jer to pripada Golubovcima, vrijednim stanovnicima ovog područja i odgovornoj lokalnoj upravi koja se pokazala kao dobar servis građanima“, kazao je potpredsjednik Vlade. 

Predsjednica GO Golubovci Tanja Stajović posebno je naglasila efekte izuzetne saradnje sa Vladom, posebno Ministarstvom poljoprivrede, kao i Glavnim gradom. Ona je kazala da se nastavlja realizacija započetih projekata, kakav je put Golubovci – Mataguži, ali da se posvećeno planiraju i novi, među kojima je i uređenje trga u Anovima. Ona je, između ostalog, kazala da će u naredne dvije godine biti završena sva rasvjeta i svi potrebni vodovodi na ovom području, dok za nasipanjem puteva postoji potreba u kontinuitetu. Stajović je kazala i da postoji potreba za gradnjom novih vrtića, zbog rasta broja djece predškolskog uzrasta.

I ove godine podrška za nasipanje puteva 

Potpredsjednik Simović je saopštio da će Ministarstvo i ove godine podržati nasipanje lokalnih puteva, i to u iznosu od 40.000 eura, sa sugestijom da se radovi završe na vrijeme dok pogoduju vremenske prilike. 

Potreba gradnje novih vrtića za potpredsjednika Simovića je još jedna potvrda da se iz ovog područja ne odlazi, da se prepoznaju iskoraci i sve bolji uslovi da se u Golubovcima živi i stvara. Vlada će nastaviti brigu o djeci i na ovom području, sa posebnom pažnjom na politike unapređenja predškolskog obrazovanja.

Potpredsjednik Simović kao predsjednik NKT, pohvalio je napore lokalne uprave na poštovanju mjera za sprječavanje širenja COVID 19 i sugerisao da nastave da djeluju savjetodavno i podstiču poštovanje preporuka od strane, građana, preduzetnika i lokalnih službi, u cilju očuvanja zdravlja.   

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?