Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Potpredsjednik Simović: Građani i proizvođači iz Berana imaće i dalje punu podršku Vlade

Potpredsjednik Simović: Građani i proizvođači iz Berana imaće i dalje punu podršku Vlade
Datum objave 12.08.2020 18:10 | Autor MPRR | Izvor: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja

Ispis Štampaj stranicu


Služba za odnose s javnošćuMPPR
    
Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović razgovarao je danas sa poljoprivrednicima sa teritorije MZ Polica, u Beranama.

„Sastali smo se u specifičnim uslovima, sa maskama i propisanom distancom. Međutim, Vlada nije i neće praviti distancu sa potrebama građana Berana. Naprotiv!, poručio je Simović tom prilikom.

On je podsjetio da je samo kroz projekte Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja u posljednje dvije godine u Beranama izgrađeno oko 11km asfaltnih seoskih puteva, čime se doprinijelo unapređenju kvaliteta života mještana u ruralnim područjima ove opštine i stvorene pretpostavke za dalji razvoj lokalne ekonomije. 

Takođe, kroz brojne mjere bespovratne podrške Ministarstvo poljoprivrede je u prethodne tri i po godine podžalo beranske poljoprivrednike i preduzetnike sa gotovo 4 miliona eura.

„Podrška raste iz godine u godinu, a kroz III paket Vladinih mjera otvaraju se nove šanse za preduzetnike u sektoru poljoprivrede.

Brojni kapitalni projekti čija je realizacija u toku otvaraju nove perspektive sjevera. pored značaja autoputa, izgradnja puta Lubnice – Jezerine - Kolašin približiće Berane Podgorici i primorju za 40km. Proizvođačima to znači bliže tržište i konkurentnije cijene, a građanima donosi nove mogućnosti i kvalitet života“, poručio je potpredsjednik Simović iz Berana.

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja