Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Simović u Rožajama otvorio Agrobiznis centar i novi drvoprerađivački pogon: U Rožajama se realizuju brojni projekti za ubrzaniji razvoj

Objavljeno: 13.08.2020. 23:35 Autor: MPRR
MPPRMPPR
     
Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović boravio je danas u radnoj posjeti opštini Rožaje.

„U Rožajama se realizuju brojni vrijedni razvojni projekti koji će ubrzati dalji ravoj, poput ski centra na Hajli vrijednog 14 mil. €. Multietničko, građansko, stabilno Rožaje i Crna Gora, siguran su okvir za napredak“, ocijenio je potpredsjednik Simović tokom sastanka sa rukovodstvom Opštine.

U nastavku posjete potpredsjednik Simović otvorio je Agrobiznis centar u Rožajama koji će, kako je kazao, biti nova „značajna podrška poljoprivrednicima i preduzetnicima Rožaja u pripremi biznis planova i aplikacija za izdašne programe podrške koja je obezbijeđena iz Agrobudžeta i EU fondova“.

Otvorena nova radna mjesta

Simović je u Rožajama svečano pustio u rad i novu savremenu liniju za drvopreradu, kompanije “Šekom” d.o.o. 

„Pored 14 postojećih, otvoreno je još 10 novih radnih mjesta. Novi koncept gazdovanja šumama omogućiće bolju dostupnost drvne građe malim proizvođačima, posebno onim sa većim stepenom finalizacije“, saopštio je potpredsjednik Simović.

Potpredsjednik Vlade sastao se danas i sa poljoprivrednicima i preduzetnicima iz Rožaja, sa kojima je razgovarao o izazovima sa kojima se susreću i planovima za dalje unapređenje proizvodnje i poslovanje.

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?