Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Simović: Više pravednosti i odgovornosti u sektoru šumarstva i drvoprerade

Objavljeno: 18.08.2020. 18:54 Autor: MPRR
Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović u okviru radne posjete Pljevljima sastao se sa predstavnicima sektora šumarstva i drvoprerade sa kojima je sagledavao stanje, izazove i planove u ovom sektoru.

Sektor šumarstva i drvoprerade jedan je od rijetkih koji i u vremenu korona virusa bilježi značajan rast od 20%.

„Reforma sistema gazdovanja šumama koja je u toku donijeće više pravednosti i više odgovornosti i obezbijediti veću dostupnost drveta, posebno za manje proizvođače. 

U dosadašnjem koncesionom sistemu gazdovanja šumama lokalna samouprava u Pljevljima ostajala je bez prihoda od koncesija, novih očekivanih radnih mjesta, uprkos značajnim investicijama koje su već realizovane i koje u budućnosti moraju i biće pokretač razvoja lokalne ekonomije. To će biti jedina mjera uspjeha svakog preduzetnika, i velikog i malog, mjera održivosti tih projekata, mjera odnosa prema zaposlenima i mjera poštovanja poreskih obaveza prema Opštini i prema državi“ kazao je potpredsjednik Simović.

Na sastanku je naglašena neophodnost daljeg unapređenja kapaciteta Uprave za šume, odgovorniji odnos koncesionara prema putnoj infrastrukturi u ruralnim područjima.

Ukazano je i na realno očekivanje da će već pokrenuti brojni razvojni projekti u Pljevljima doprinijeti plasmanu proizvoda drvoprerađivačkog sektora.

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?