Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Nuhodžić: Prijetnje, sa ma koje adrese da dolaze, neće proći – Država i njene institucije garantuju svima mir, sigurnost i bezbjednost

Objavljeno: 28.08.2020. 19:05 Autor: MUP
„Prijetnje – sa ma koje adrese da dolaze – neće proći. Kao što ne može proći ni propaganda da će država izazvati udar i incidente. Ali su zato institucije spremne da odbrane državu svih njenih građana. Učinićemo sve da se izbori održe u demokratskoj atmosferi, bez incidenata, kako to priliči Crnoj Gori koja je dio najjače evro-atlantske porodice slobodnih i ujedinjenih država svijeta, Crnoj Gori koja je okrenuta evropskoj budućnosti. Poručujem građankama i građanima da država i njene institucije garantuju svima mir, sigurnost i bezbjednost. I 30. avgusta i nakon 30. avgusta“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

Ministar je saopštio da prijeteće poruke sa društvenih mreža i u okviru političkih kampanja, obavezuju državu i njene institucije da odgovorno procjenjuju situaciju. „Svjedočimo obnavljanju već poznatog scenarija – prijetnji da će se izbornog dana, koji bi trebao biti praznik demokratije i iskaz slobodne volje većine, desiti pokušaj destabilizacije Crne Gore. Svi oni koji pozivaju na sukobe treba da znaju da će država zaštititi mir, multietnički i multivjerski sklad i odbraniti Crnu Goru kao građansko društvo. Država nikome ne prijeti, ali je obaveza svake ozbiljne i odgovorne vlasti, da očuva mir i stabilnost. Institucije su spremne da odlučno odgovore na svaki pokušaj nasilnog ponašanja“, naglasio je Nuhodžić.

Ministar je naveo da niko nema pravo da u našoj državnoj kući, u kojoj smo svi svoji na svome i svi među svojima, naruši suživot i mir koje smo sačuvali i u najtežim vremenima. „Na to nemaju pravo ni ovdašnji ni uvezeni avanturisti, nespremni da prihvate pravila demokratije. Građanke i građani Crne Gore, u to sam uvjeren, kao i uvijek do sada, odoljeće provokacijama i pokazati mudrost, zrelost i dostojanstvo“, kazao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.
     
MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA
  
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?