Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Inspekcije pojačale kontrole poštovanja epidemioloških mjera, koncentrisati se na Berane, Nikšić i Podgoricu

Objavljeno: 21.09.2020. 16:59 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Operativni štab za inspekcijske poslove Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) konstatovao je danas na sjednici da su nadležni inspekcijski organi na državnom i lokalnom nivou tokom protekla četiri dana pojačali kontrolu poštovanja epidemioloških mjera što potvrđuje i činjenica da je samo u protekla tri dana u Podgorici obavljeno više od 150 inspekcijskih kontrola u kojima je izrečeno više od 20.000 eura novčanih kazni.

Na sjednici, kojoj je prisustvovao predsjednik NKT Milutin Simović, zaključeno je da posebnu pažnju treba usmjeriti na opštine Berane i Nikšić i na Glavni grad Podgoricu jer te tri sredine u ovom trenutku predstavljaju najveći epidemiološki izazov.

Inspekcijske kontrole su pokazale visok stepen poštovanja epidemioloških mjera u institucijama i privrednim subjektima, da je poboljšan nivo poštovanja mjera u sredstvima javnog saobraćaja, te da je nedopustivo nizak nivo poštovanja mjera na otvorenom i u ugostiteljskim objektima.

U petak, subotu i nedjelju je širom Crne Gore izvršeno 445 kontrola poštovanja epidemioloških mjera u turizmu i ugostiteljstvu. Izdati su prekršajni nalozi u visini od 23.200 eura.

U proteklih sedam dana kontrolisano je stotinu vozila koja obavljaju međugradski i međunarodni prevoz kao i prevoz zaposlenih. Devet vozača je zbog nepoštovanja epidemioloških mjera kažnjeno. Iznos izrečenih kazni je 900 eura.

Ponovljena je potpuna spremnost svih nadležnih inspekcija sa državnog nivoa na dalje pojačano djelovanje u skladu sa odlukom NKT-a, i iskazano očekivanje snažne podrške sa lokalnog nivoa.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?