Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković i francuska ambasadorka Tudik: Crna Gora je za kratko vrijeme uradila puno posla

Objavljeno: 22.09.2020. 19:15 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Crna Gora je za kratko vrijeme uradila puno – postala je punopravna članica NATO-a, otvorila sva pregovaračka poglavlja u pregovorima sa EU i najbliža je članstvu u Evropsku uniju, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković koji je primio u oproštajnu posjetu ambasadorku Francuske Kristin Tudik.

„Na tom putu državne emancipacije i transformacije društva imali smo podršku Francuske. Želim da Vam zahvalim na ukupnoj pomoći Francuske, a koja je posebno bila značajna u oblasti odbrane, vladavine prava, obrazovanja“, kazao je predsjednik Marković.

Pohvalivši bilateralne odnose između država, premijer Marković je kazao da postoji prostor za njihovo dalje snaženje, posebno u oblasti ekonomije. Iako je, zbog pandemije koronavirusa, ekonomska situacija svuda u svijetu izazovna, vlasti treba da budu posvećene njenom oporavku i jačanju u cilju obezbjeđivanja boljeg i kvalitetnijeg života građana.

Sagovornici su se saglasili da je budućnost Crne Gore u Evropskoj uniji te iskazali nadu će da buduća Vlada biti posvećena ostvarenju ovog spoljnopolitičkog cilja.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?