Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković obišao rekonstruisani put od Dinoše do granice s Albanijom: Najavili smo ulaganja u razvojne projekte – to i činimo, ne riječima nego djelom

Objavljeno: 01.12.2020. 14:30 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Duško Marković obišao je put od Dinoše od Cijevne Zatrijebačke – granica s Republikom Albanijom – čija se rekonstrukcija privodu kraju.

„U prvom kvartalu prošle godine Vlada je dala saglasnost za izvođenje pripremnih radova na putu Dinoša-Cijevna Zatrijebačka. Ova moderna saobraćajnica za Malesiju i Tuzi ima razvojni značaj, i trajno će proširiti mogućnosti i prilike ovog kraja. Najavili smo građanima Gusinja, Plava, veličkog i andrijevičkog kraja, i našoj dijaspori iz ovog regiona – da će Vlada ulagati i brzo razvijati taj dio Crne Gore. To i činimo, ne riječima, nego djelom“ – kazao je prilikom obilaska Premijer.

Predsjednik Vlade je ocijeniok da menadžment, inženjeri i zaposleni u Upravi za saobraćaj i na ovom projektu pokazuju da razvoj i izgradnja Crne Gore ne znaju za prepreke.

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj zahvalio se premijeru Dušku Markoviću na ključnom zalaganju i aktivnostima za pokretanje projekta rekonstrukcije puta rekavši da građani Tuzi i Malesije to nikada neće zaboraviti.

Put od Dinoše do granice s Albanijom, kao dio trase do Gusinja i Plava kroz Albaniju, dug je 17,3 km. Rekonstrukcija, koja je počela prošlog ljeta, podrazumijeva proširenje širine puta sa 2,5 – 4 m na 6,1 m, povećanje radijusa u oštrim krivinama, smanjenje uzdužnih nagiba, izgradnju potpornih i obložnih zidova, pločastih i cjevastih propusta i kolektora za prikupljanje atmosferskih voda sa kolovoza kroz naselje, koje se prečišćavaju preko separatora ulja i naftnih derivata.

Do sada je na 14 kilometara puta već postavljen prvi sloj asfalta.

Radove izvodi Tehnoput.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?