Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić primio ambasadora Slovenije Gregora Preskera

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić primio ambasadora Slovenije Gregora Preskera
Datum objave 11.12.2020 18:20 | Autor Kabinet predsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić primio je danas u Podgorici ambasadora Republike Slovenije u Crnoj Gori Gregora Preskera.

Predsjednik Krivokapić iskazao je interes za produbljivanje saradnje sa Slovenijom na svim poljima, prije svega na ekonomskom.

Predsjednik Krivokapić je naveo da iskustva Slovenije posebno preko “tvining projekata” mogu pomoći u razvoju seoskog turizma sa naglaskom na sjever Crne Gore, gdje je potrebno osnažiti seoska domaćinstva kroz model dualne ekonomije, odnosno spajanje privrede i turizma i u tom smislu iskoristiti domaće potencijale.

Ambasador Presker čestitao je predsjedniku Krivokapiću na imenovanju i potvrdio odličnu saradnju država, posebno političkim, ekonomskim, kulturnim, obrazovno-naučnim i ekološkim. Takođe, informisao je o stepenu razvoja slovenačkog IT sektora i ukazao da je Slovenija spremna da prenese iskustva Crnoj Gori, kao i iskustva iz oblasti turističkih inovacija, navodeći primjere seoskog turizma.

Predsjednik Krivokapić je ocijenio da nakon promjene vlasti izazov sa radom pravosuđa treba riješiti. Partijsko pravosuđe ostaje problem u Crnoj Gori koje će morati da pretrpi demokratske promjene u narednom periodu.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE