Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić sastao se sa ambasadorkom Austrije Anom Janković

Objavljeno: 11.12.2020. 18:30 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić primio je danas u Podgorici ambasadorku Republike Austrije u Crnoj Gori Anu Janković.

Predsjednik Krivokapić poželio je dobrodošlicu ambasadorki Janković i istakao da Crna Gora ima tradicionalno dobre odnose sa Austrijom.

Na samom početku osvrnuo se na aktuelna dešava u Crnoj Gori, takođe je i naveo da nova Vlada nije krenula u revanšizam već u restrukturiranje institucija.

Ambasadorka Janković zahvalila se na prijemu i uputila čestitke povodom stupanja na dužnost predsjednika Vlade Crne Gore. Kada je riječ o evropskim integracijama, naglasila je da Austrija ostaje zagovornik politike proširenja EU, te da snažno podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu.

Predsjednik Krivokapić je na kraju izrazio očekivanje za nastavak saradnje u oblasti policije, kao i interesovanje za angažovanje autrijskih eksperata.

Zdravko Krivokapić - Ana Janković (11.12.2020.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?