Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Potpredsjednik Abazović razgovarao sa specijalnim izaslanikom Stejt departmenta za Balkan i zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom

Potpredsjednik Abazović razgovarao sa specijalnim izaslanikom Stejt departmenta za Balkan i zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom
Datum objave 14.12.2020 17:17 | Autor Kabinet potpredsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović, razgovarao je danas sa specijalnim izaslanikom američkog Stejt departmenta za Balkan i zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD, Metjuom Palmerom

Abazović je ukazao na značaj podrške koju Sjedinjene Američke Države kontinuirano pružaju Crnoj Gori, na putu njene demokratizacije i jačanja institucija. 

On je ponovio da novoizabrana Vlada ima nedvosmisleno prozapadni karakter i da će biti pouzdan partner u izvršavanju svojih obaveza prema euroatlantskoj agendi. 

"Primarni cilj nove Vlade je jačanje vladavine prava i stvaranje snažnih institucija. Crna Gora ostaje posvećena saradnji sa zapadnim partnerima, kao i jačanju regionalne saradnje, u cilju stvaranja što sigurnije i bolje budućnosti”, kazao je Abazović. 

Abazović je Palmera obavijestio i o nadležnostima potpredsjednika Vlade zaduženog za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i informisao ga o planovima prioritetnih djelovanja Vlade u navedenim oblastima. 

Na interesovanje Palmera o spoljnopolitičkom kursu nove Vlade, potpredsjednik je ponovio snažna nastojanja Vlade Crne Gore da se ispune svi zadaci iz euroatlantske agende, ukazavši da Crna Gora ostaje posvećena NATO članstvu. 

Premijer Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić sjutra će, u okviru svoje prve službene posjete, otputovati u Brisel gdje će posjetiti visoke predstavnike Evropske unije (EU) i NATO-a, čime će dodatno potvrditi spoljnopolitički kurs Crne Gore, saopstio je Abazović. 

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE