Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Abazović razgovarao sa specijalnim izaslanikom Stejt departmenta za Balkan i zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom

Objavljeno: 14.12.2020. 17:15 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore

Potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović, razgovarao je danas sa specijalnim izaslanikom američkog Stejt departmenta za Balkan i zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD, Metjuom Palmerom.

Abazović je ukazao na značaj podrške koju Sjedinjene Američke Države kontinuirano pružaju Crnoj Gori, na putu njene demokratizacije i jačanja institucija.

On je ponovio da novoizabrana Vlada ima nedvosmisleno prozapadni karakter i da će biti pouzdan partner u izvršavanju svojih obaveza prema euroatlantskoj agendi.

"Primarni cilj nove Vlade je jačanje vladavine prava i stvaranje snažnih institucija. Crna Gora ostaje posvećena saradnji sa zapadnim partnerima, kao i jačanju regionalne saradnje, u cilju stvaranja što sigurnije i bolje budućnosti”, kazao je Abazović.

Abazović je Palmera obavijestio i o nadležnostima potpredsjednika Vlade zaduženog za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i informisao ga o planovima prioritetnih djelovanja Vlade u navedenim oblastima.

Na interesovanje Palmera o spoljnopolitičkom kursu nove Vlade, potpredsjednik je ponovio snažna nastojanja Vlade Crne Gore da se ispune svi zadaci iz euroatlantske agende, ukazavši da Crna Gora ostaje posvećena NATO članstvu.

Premijer Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić sjutra će, u okviru svoje prve službene posjete, otputovati u Brisel gdje će posjetiti visoke predstavnike Evropske unije (EU) i NATO-a, čime će dodatno potvrditi spoljnopolitički kurs Crne Gore, saopstio je Abazović.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?