Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarka Injac završila dvodnevnu posjetu Briselu

Objavljeno: 16.12.2020. 22:19 Autor: Biro za odnose sa javnošću MO
Ministarka odbrane Olivera Injac učestvovala je u sastavu zvanične delegacije predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, u posjeti Briselu.

Tokom posjete sjedištu Alijanse i Stalnoj Misiji Crne Gore pri NATO, ministarka Injac održala je sastanak sa predstavnicima odbrambenog i vojnog dijela Misije, predstavnicma nacionalnog vojnog dijela Crne Gore pri Savezničkoj komandi za operacije (ACO) u Monsu, kao i oficirima Vojske Crne Gore angažovanim u ACO. Tom prilikom, ministarka je upoznata sa pojedinačnim nadležnostima i najznačajnijim aktivnostima koje Alijansa trenutno sprovodi na odbrambenom i vojnom planu, kao i težišnim zadacima, projektovanim za realizaciju u narednom periodu. Upoznata je sa razvojem i izradom aktuelnih strateških NATO dokumenata, koncepata i politika, kao i dinamikom njihove implementacije. 

mod

Uz zahvalnost na pruženim informacijama, ministarka Injac je konstatovala da je članstvo Crne Gore u NATO, pored već ostvarenih prednosti, proces koji u kontinuitetu iziskuje visok stepen posvećenosti na nacionalnom nivou. Istakla je da dinamična NATO agenda podrazumijeva koheziju, posvećenost, uz ulaganje maksimalnih napora svih zaposlenih odbrambenog sektora, što će doprinijeti da Crna Gora ostane prepoznata kao pouzdan saveznik. Posebno je naglasila da strategijsko i konceptualno prilagodjavanje Alijanse novom bezbjednosnom okruženju treba iskoristiti za kvalitativnu adaptaciju strateških dokumenata i planova odbrane Crne Gore, kao i potpuno zakonsko uređenje oblasti kriznog upravljanja. 
  
Angažman u odbrambenom sektoru zasnovan na profesionalizmu i časnom obavljanju dužnosti će uvijek imati njenu punu podršku, zaključila je ministarka Injac.

Biro za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?