Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Potpredsjednik Abazović sa direktorom DFC-a za Zapadni Balkan: Vlada želi da Crnu Goru učini atraktivnom za američke investicije

Potpredsjednik Abazović sa direktorom DFC-a za Zapadni Balkan: Vlada želi da Crnu Goru učini atraktivnom za američke investicije
Datum objave 16.12.2020 16:00 | Autor KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović sastao se juče sa direktorom kancelarije DFC za Zapadni Balkan i Egej gospodinom Džonom Jovanovićem.

Potpredsjednik Abazović se zahvalio na čestitkama povodom njegovog imenovanja na mjesto potpredsjednika Vlade Crne Gore i iskazao je zadovoljstvo zbog susreta sa direktorom kancelarije jedne značajne institucije kao što je U.S. International Development Finance Corporation.

Tom prilikom, potpredsjednik dr Abazović je kazao da 42. Vlada želi da Crnu Goru učini atraktivnom za američke investicije. On je još rekao i da je Crna Gora, imajući u vidu njene prirodne potencijale, zemlja ogromnih mogućnosti i da joj slijedi snažan ekonomski zaokret.

Direktor DFC-a za Zapadni Balkan se, u razgovoru sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore, saglasio sa činjenicom da je Crna Gora zemlja izvanrednih prirodnih resursa.

Potpredsjednik Abazović je sa Jovanovićem razgovarao i o mogućnostima finansiranja projekata iz oblasti poljoprivrede, energetike, infrastrukture i turizma. Potpredsjednik Vlade Crne Gore je istakao da je obaveza nove Vlade da stvori sve preduslove kako bi Crna Gora bila što atraktivnija, kako za investitore iz Sjedinjenih Američkih Država, tako i iz drugih partnerskih zemalja.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE