Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Abazović, Spajić i Mitrović posjetili Ulcinj

Objavljeno: 17.12.2020. 13:30 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore

Potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović, ministar finansija i socijalnog staranja mr Milojko Spajić i ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović boravili su danas u prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Ulcinj.

U razgovoru sa predsjednikom Opštine Ulcinj Ljorom Nrekićem, Abazović je naglasio značaj koji ta opština ima za Crnu Goru. 

Abazović je pocrtao da će Vlada pomoći važne infrastrukturne projekte i da će maksimalno podržati projekat izgradnje bulevara prema Adi.

,,Ulcinj je jedna od Opština sa najviše resursa u Crnoj Gori, što u prethodnom periodu nije valorizovano na najbolji način. To se u što hitnijem roku mora promijeniti", ukazao je Abazović.

Predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić poželio je dobrodošlicu delegaciji Vlade Crne Gore i poželio srećan rad novoizabranoj Vladi Crne Gore.

Nrekić je upoznao predstavnike Vlade sa trenutnom situacijom i projektima koje lokalna vlast obavlja u toj opštini, kao što su uređenje kanalizacione mreže i vodosnabdijevanja. Naveo je da se nada da će nova Vlada nastaviti da sarađuje sa Opštinom Ulcinj. 

Ministar finansija i socijalnog staranja mr Milojko Spajić istakao je da Vlada Crne Gore ima velike investicione ambicije za Ulcinj, imajući u vidu izrazito velik privredni potencijal ove opštine. U cilju sprečavanja dalje devastacije prirodnih resursa, on je naglasio da je ulaganje u ekologiju od presudnog značaja, kao i da će se posebno voditi računa da sve buduće investicije budu ekološki prihvatljive. Ministar je poručio da će Opština Ulcinj u narednom periodu imati punu podršku i pomoć Vlade Crne Gore u svom daljem ekonomskom razvoju, kako se najjužnija crnogorska opština ne bi osjećala ekonomski diskriminisano.

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović je posebno bio zainteresovan za nivo riješenosti imovinsko-pravnih odnosa neophodnih za dalje urbanističke zahvate na teritoriji opštine Ulcinj. Zajedno sa državnim sekretarom Danilom Mrdakom i sa predstavnicima NVO za zaštitu životne sredine, stekao je dodatni uvid u ključne ekološke tačke i probleme, kao i u neophodnost njihovog što skorijeg rješavanja.

Ministar je izjavio da je već obavio sastanak sa svim značajnijim NVO za zaštitu životne sredine i da je, između ostalog, dogovoreno da se obiđu sva neriješena ekološka žarišta, i da je odlučio da prvu posjetu upriliči upravo u Ulcinju.

„Neophodno je staviti Solanu u funkciju: prvo proizvodnu, a zatim edukacionu i turističku, vodeći, prije svega i iznad svega, računa da se potpuno ekološki sačuva i oplemeni. Vrata svih dobronamjernih stručnjaka posvećenih ovim problemima od sada su otvorena“, zaključio je ministar Ratko Mitrović.

Potpredsjednik Abazović i ministri Spajić i Mitrović tokom današnjeg boravka u Ulcinju posjetili su Adu Bojanu, Malu Plažu, Solanu i Valdanos, najvrijednije prirodne resurse koje ta opština ima. Vlada Crne Gore će u narednom periodu posvetiti više pažnje zaštiti tih značajnih lokaliteta, kako za Ulcinj, tako i Crnu Goru.

Dritan Abazović, Ratko Mitrović i Milojko Spajić - Ulcinj (17.12.2020.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?